Ghidul unui grup de turisti evrei, care tocmai vizitase salina, dl Mihai Solomonovici, ne-a rugat insistent sa scriem despre drumurile proaste de acces spre Slanic Prahova, mai ales cele dinspre Bucuresti: "Nu se poate, domnule, sa ai asa o zona turistica frumoasa, atat de aproape de Bucuresti, de unde pleaca multe trasee, si sa nu te poti apropia de ea, pentru ca-ti rupi masina. Din cauza asta, multi turisti, din Israel, Spania, Japonia sau Rusia, care vin in Romania renunta la acest traseu si merg spre Brasov sau spre alte destinatii".
INDICATOARE. Despre drumurile "medievale" din Romania, inclusiv despre cele din judetul Prahova, Jurnalul National a scris in acest an pagini intregi. Dar drumul de la Ploiesti la Slanic este nu numai plin de gropi, ci si prost semnalizat. Indicatoarele, rare ca si ciorile albe, sunt plasate parca inadins pentru a nu le vedea soferii. Bunaoara, la iesirea din Ploiesti, spre Boldesti-Scaieni, nu exista nici un indicator. In schimb, intr-un loc luminos, troneaza unul cu inscriptia: "Primaria Blejoi - Proiect finantat de Uniunea Europeana". Sa fie primit!
Pe la jumatatea drumului, la Dumbravesti, unde este o intersectie vitala, indicatorul este daramat (de vant, de un camion?) si zace sub un nuc umbros. Cineva a incercat sa-l lege cu o sarma, dar, "obraznic", indicatorul a cazut la loc. Pe tot traseul, Tofenesti-Poiana Varbilau etc., pana la Slanic, de baza pentru orientare au ramas vechile borne kilometrice, chiar daca si acestea sunt mai rare de una la un kilometru sau de multe ori sunt mascate de buruieni. Nu mai vorbim despre carute, vaci, cai sau biciclisti. Mai ales seara si noaptea, este o aventura sa mergi pe acest drum "turistic". (Alexandru Boariu) Ghidul unui grup de turisti evrei, care tocmai vizitase salina, dl Mihai Solomonovici, ne-a rugat insistent sa scriem despre drumurile proaste de acces spre Slanic Praho