(Foto: )
Primarul Emil Boc a ramas in urma presedintelui Consiliului Judetean, Marius Nicoara, la capitolul “mall”. In urma cu doi ani, in momentul schimbarii administratiei locale si judetene, s-a dat, practic, drumul la investitori in Cluj. Insa investitiile trebuie sa se raporteze la anumiti factori - sociali, juridici, economici -, iar efectele lor pe termen lung, analizate.
De aceste aspecte pare sa fi uitat Primaria Cluj in cursa nebuneasca de a realiza un mall pana la sfarsitul mandatului.
Primarul Emil Boc ar putea sa vada, in drumurile dese pe care le face spre si dinspre aeroport, ca mall-ul ce ar urma sa fie construit langa Expo Transilvania ar “distruge” zona. “Investitia lui Boc” mai are si alte lacune: terenul este in litigiu, iar in aceeasi parte a orasului se va deschide, anul viitor, un mall pe terenul concesionat de Consiliul Judetean.
Primaria organizeaza, la inceputul lunii viitoare, o licitatie pentru concesionarea a cinci hectare langa Expo Transilvania catre o societate comerciala care ar urma sa construiasca un complex comercial de tip mall, un complex hotelier si un parking. Hotararea de Consiliu Local (HCL) prin care s-a stabilit licitatia a fost atacata in instanta de Expo Transilvania SA.
Curtea de Apel (CA) a decis asupra cazului, in 15 martie, anuland cererea Expo Transilvania ca netimbrata.
Desi decizia CA Cluj este definitiva si irevocabila - motiv pentru care s-au linistit “apele” in Primarie -, conform codului de procedura civila, ea poate fi atacata cu contestatie in anulare la aceeasi instanta, timp de un an de la pronuntare, lucru care s-a si intamplat.
Asadar, conducerea Expo Transilvania a depus, de curand, contestatie la CA Cluj, cerand rejudecarea pe fond a cauzei si, prin urmare, anula