In fiecare
an, pentru a ajuta elevii de clasa a VIII-a publicam numarul de locuri, pe specializari, de la toate unitatile de invatamint liceal. De
aceasta data, pentru fiecare specializare vom prezenta meseriile pe care le obtin elevii la finalizarea celor doi ani de studii la Scolile de
Arte si Meserii (SAM). Pentru a urma cursurile unei scoli de arte si meserii nu este nevoie de promovarea Testelor Nationale. Dupa doi ani de
studii elevii obtin nivelul I de calificare profesionala. Daca vor sa-si continue studiile la liceu, trebuie sa mai faca un an de completare,
iar dupa sustinerea unui alt examen de certificare, se obtine un nivel de pregatire profesionala de nivel II. In continuare pot fi parcursi
inca doi ani, ciclul superior al liceului, care se finalizeaza cu obtinerea unui nivel de calificare III. Obtinerea acestui nivel de
calificare nu este conditionata de obtinerea diplomei de bacalaureat. Daca se doreste schimbarea domeniului de la SAM la liceu se pot da
examene de diferente. Media de admitere pentru SAM este cea obtinuta de elev in anii de gimnaziu. Astazi vom prezenta domeniul Turism si
alimentatie publica, asemenea clase formindu-se la: Colegiul Economic "Ion Gica" - 3 clase de lucratori in alimentatie, Grupul Scolar "Gh. K.
Constantinescu" - o clasa lucrator in hoteluri si 2 clase lucratori in alimentatie. Ultima medie de admitere de anul trecut a fost 6,01 la
Colegiul Economic "Ion Ghica".
Lucrator in hoteluri
Pentru domeniul Turism si alimentatie, in scolile de arte si meserii se
pregatesc, nivelul I de calificare, lucratori in hot