Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie continua judecarea dosarului privind modul de dobandire a averii lui Dan Ioan Popescu, dupa ce au respins ieri exceptiile invocate de avocatii acestuia, care solicitau intreruperea procesului.
"Instanta a respins exceptiile invocate de cercetatii Dan Ioan Popescu si Elena Popescu privind nulitatea investirii Inaltei Curti de Casatie si Justitie in solutionarea cauzei", ne-a declarat ieri purtatorul de cuvant al instantei supreme, judecatorul Madalina Buta precizand ca urmatorul termen va avea loc la data de 18 septembrie.
La termenul de ieri, unul dintre aparatorii familiei Popescu a afirmat ca in septembrie va ridica in fata instantei problema constitutionalitatii Legii 115/1996. "Instanta este obligata sa verifice exceptia invocata de noi si sa trimita problema pentru analiza la Curtea Constitutionala", a spus, citata de Mediafax, Ana Diculescu Sova.
La aflarea deciziei, Dan Ioan Popescu a declarat ca nu este descurajat si ca are incredere in continuare in justitie.
In urma cu doua saptamani, aparatorul prezentase instantei o serie de ilegalitati care, in opinia sa, ar duce la oprirea procesului. Una dintre acestea privea sesizarea formulata de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie care ar contine doar punctele de vedere ale unor organizatii neguvernamentale, ca urmare a unor articole aparute in mass-media, procurori nefacand investigatii referitoare la eventuale fapte penale pentru dobandirea averii.
Atunci, avocatul Sova a sustinut ca este inadmisibil sa i se ceara clientului sau sa produca dovezi in locul procurorilor, in conditiile in care Popescu poate aduce contraargumente doar la ceea ce i se imputa.
Dovezile aduse in discutie de avocatul Sova fac referire la cererea judecatorilor din data de 10 aprilie a.c. care au solicitat familiei Popescu sa depuna, "in masura