„Pe termen scurt, bursele de la Sofia si Bucuresti ar trebui sa se concentreze mai mult pe crestere si consolidare si abia apoi sa se orienteze spre aliante. Cred ca pe masura ce vom creste si vom atinge o masa critica vom fi dispusi si la cooperari sau aliante”, a anuntat marti, Stere Farmache, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.
In context regional, BVB ocupa in prezent locul patru cu o capitalizare bursiera de 16,7 miliarde euro, dupa bursele din Polonia, Cehia si Ungaria. Bursa de la Sofia ocupa pozitia a saptea cu o capitalizare bursiera de 5 miliarde euro.
In perspectiva integrarii in Uniunea Europeana, in ceea ce priveste piata bursiera, Romania poate opta intre a ramane izolata sau a intra intr-o alianta regionala.
Atat Stere Farmache, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti cat si Septimiu Stoica, presedintele BVB au anuntat ca mentinerea in afara tendintelor conturate la nivel international nu este o solutie viabila pentru bursele europene emergente.
In context regional, Bursa de la Bucuresti ocupa pozitia a patra in privinta capitalizarii bursiere, dupa bursele din Polonia, Cehia si Ungaria. Astfel, in Polonia capitalizarea bursiera depaseste 84,3 miliarde euro, in Cehia este de peste 28,5 miliarde euro iar bursa din Ungaria are o capitalizare de circa 26,4 miliarde euro.
„Bursa de la Bucuresti are in prezent o capitalizare bursiera de 16,7 miliarde euro iar in perspectiva integrarii europene ne propunem sa ajungem la o capitalizare bursiera de circa 40 miliarde euro, o cifra de afaceri de 50 milioane euro si 300.000 de conturi active”, a declarat marti, Stere Farmache, in cadrul seminarului "Banking on Romania", organizat la Bucuresti de cotidianul britanic Financial Times si revista The Banker.
Directorul general al BVB considera ca pentru dezvoltarea pietei de