Omul politic Dan Voiculescu si partidul sau nu inseamna mare lucru fara trustul de presa controlat de liderul conservator. Antena 1 si Jurnalul national au fost singurii agenti electorali ai omului de afaceri Voiculescu si ai partidului sau „umanist“, cu o doctrina originala, preluata din zona latino-americana. Dan Voiculescu a dat buzna in politica dupa ce a vazut cit de bine se cistiga la ruleta jocurilor economice care se fac prin intermediul mass-media, gindind ca santajul si manipularea pot fi practicate chiar cu mai mult succes in cimpul politicii autohtone.
Initial serviciile sale de presa au fost puse natural in slujba PDSR, in contrapartida cu beneficiile pe care proaspatul capitalist le-a obtinut cu ajutorul acestui partid. De altfel, Voiculescu a fost numit sub guvernul Vacaroiu director al Intreprinderii de Comert Exterior Dunarea – societate infiintata de Securitatea lui Ceausescu pentru a aduce cit mai multa valuta in tara.
In anul 2000, campania de defaimare a Conventiei Democratice dusa de Antena 1 ajunsese la apogeu, iar PDSR-ul de atunci a fost de acord sa se lase capusat de minusculul partid umanist achizitionat de Dan Voiculescu si sa-l duca in parlament. Trocul era clar, PDSR avea prin Antena 1 o armata de avangarda care lupta impotriva fortelor de dreapta, iar proprietarul postului de televiziune, Dan Voiculescu, primea citeva scaune parlamentare, devenind nu doar partas la ospatul puterii, ci si jucator la masa guvernului. Gustul pentru scena s-a dezvoltat la Voiculescu odata cu intarirea trustului sau de presa, care in perioada guvernarii Nastase a primit sume imense din publicitate de stat, beneficiind in acelasi timp de stergerea uriaselor datorii pe care le avea la bugetul tarii. Strategia sa de imagine nu a fost, insa, foarte buna, fiindca dupa aproape patru ani in care emisiunile informative ale Antenei 1 si Jur