Un elev bucureştean s-a trezit cu o notă mărită de la 6,80 la 8,90 naţionale, ne-a declarat că "în cazul în care vom constata diferenţe mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între nota iniţială şi nota obţinută la contestaţii, vom face o analiză a ambelor corecturi, consultând profesorii evaluatori din cele două comisii. Profesorii riscă să primească sancţiuni conform Statutului Personalului Didactic, printre care interzicerea de a mai participa la corectarea lucrărilor".
Subiectele de bacalaureat - transportate cu jandarmii
După ce ziarul Adevărul a dovedit neglijenţa de la distribuirea subiectelor pentru testele naţionale, Ministerul Educaţiei ia măsuri suplimentare de securitate la bacalaureat. Peste 40 de jandarmi vor supraveghea procesul de distribuire a plicurilor sigilate cu variantele de subiecte pentru probele scrise ale bacalaureatului. Fiecare delegaţie abilitată să ridice subiectele şi baremele de corectare va fi însoţită, pe tot traseul, de la sediul inspectoratului şcolar judeţean până la minister şi înapoi, de câte un reprezentant al Jandarmeriei Române. "Prezenţa jandarmilor va constitui o garanţie în plus pentru corecta desfăşurare a procesului de examinare", a declarat ministrul de interne, Vasile Blaga.
Premii pentru 3.800 de dascăli merituoşi
Ministrul educaţiei a semnat un ordin prin care peste 3.800 de cadre didactice cu performanţe în activitatea didactică, ştiinţifică şi educativă vor primi distincţii şi premii. Valoarea acestor premii reprezintă un procent din suma salariilor de bază primite de cadrele didactice beneficiare în ultimele 12 luni, după cum urmează: 10% pentru Diplome "Gheorghe Lazăr" clasa a III-a, 15% pentru Diplome "Gheorghe Lazăr" clasa a II-a şi 20% pentru Diplome "Gheorghe Lazăr" clasa I şi Diplome de Excelenţă. Plata premiilor se va face de către unitatea de învăţământ