De douazeci si cinci de ani, Alexandru Roseanu roboteste, aproape nestiut de nimeni, la ghergheful sau, printre ite si betele de lanuri si bumbace colorate, visand sa impodobeasca lumea cu neasemuita nalucire imagistica a paretarelor si covoarelor sale. Din 1982, a frecventat mai mult saloanele colective de arte decorative si targurile de arta.
Prima expozitie personala de tapiserie si-a alcatuit-o abia in 2004. In iunie 2006, Galeria "Orizont" adaposteste cea de a doua expozitie personala a artistului, intr-o etalare mai consistenta si mai relevanta de compozitii parietale, tapiserie si pictura, menite sa-i clarifice personalitatea creativa si orizontul stilistic ce si l-a configurat.
Tentativa de emancipare fata de conditia de uvrier in folosul altora in care s-a complacut pana nu de mult, ce l-a facut sa exclame la vernisaj ca, in sfarsit, acum se simte si se comporta ca un artist!
Asadar, o cariera relansata relativ tarziu, dar in forta si cu o motivatie mult mai conforma cu radicalismul evolutiilor recente din societatea romaneasca. Alexandru Roseanu si-a intemeiat propriile cadre institutionale apte sa-i valorifice potentialul creator si propria oferta artistica. Fapt care i-a decrispat energiile si entuziasmul si i-a eliberat tonusul poetic.
Arta sa si-a redobandit astfel autenticitatea si timbratia originalitatii. Artistul insusi si-a recapatat increderea in propria vocatie, fara ca prin aceasta intoarcere la "dragostea dintai" si la uneltele sale sa piarda din vedere tintele mercantile ale indeletnicirii lui.
Tapiseria, arta costisitoare si laborioasa, este destinata prin natura ei confortului luxuriant al unei comunitati elitiste. Asa a fost de cand lumea si pamantul! Artistul decorator in materiale textile este un creator de bunuri de folosinta, ce-si reclama ambiante pe masura si rosturi estetice ce personalizeaza u