Semnarea Conventiei pentru Protectia Fluviului Dunarea de catre statele situate in Bazinul Dunarii la 29 iunie, a constituit pentru elevii cercului de chimie experimentala, coordonat de prof. Angela Bastiurea, oportunitatea initierii unui proiect de educatie ecologica.
Durata proiectului s-a intins pe parcursul intregii luni si a curpins mai multe activitati printre care activitati de informare, documentare asupra habitatelor naturale din zona Dunarii, realizarea proiectelor cuprinzind prezentarea Deltei Dunarii si a Baltii Mici a Brailei ca arii naturale protejate, deplasarea la Tulcea si la Constanta, cu vizitarea mai multor obiective: Muzeul Deltei si Palatul Copiilor Tulcea, Gradina Botanica Bididia, Acvariul Constanta, Delfinariul si Palatul Copiilor Constanta. Deplasarile au avut ca scop sustinerea proiectelor, discutii cu specialisti, vizionarea unor prezentari si realizarea unui schimb de experienta cu membrii cercurilor de profil din cele doua orase. "Mi-am propus prin acest proiect sa constientizez elevii membri ai cercului asupra importantei fluviului Dunarea pentru spatiul european, a necesitatii formarii la copii si tineri a unei atitudini indreptate catre promovarea protectiei si utilizarii durabile a resurselor fluviului Dunarea, ale mediului inconjurator", a explicat prof. Angela Bastiurea.
La proiect au participat elevii si profesorii coordonatori ai cercurilor de chimie experimentala si protectia mediului din Palatele Copiilor Braila, Tulcea si Constanta, reprezentanti ai Asociatiei Romanilor Iubitori de Natura Braila si ai Agentiei pentru Protectia Mediului Braila (APM). In ziua de joi, 29 iunie, de Ziua Dunarii, elevii au vizionat la sediul APM o prezentare despre semnificatia evenimentului si ecosistemele acvatice. Totodata, elevii au prezentat si proiectele realizate de ei despre Delta Dunarii si Parcul Natural Balta Mica a