Disputele pe marginea "Insulei Partidului", situata la limita comunei Santana de Mures si orasul Targu-Mures, scot la iveala noi aspecte controversate.
Secretarul Primariei din municipiul resedinta a judetului, Maria Cioban, a declarat ca a descoperit ca Santana de Mures si-a trecut abuziv in proprietate, pe langa "Insula partidului", si o bucata din raul Mures, dar si o serie de terenuri dintr-o comuna vecina, respectiv Sangeorgiu de Mures, pentru care au fost emise titluri de proprietate in numele unor persoane fizice.
In aceste conditii, atat Consiliul Local Targu-Mures, cat si administratia locala de la Sangeorgiu de Mures sunt hotarate sa deschida actiuni in instanta pentru a anula inscrisurile din Cartea Funciara.
Consilierii locali din Targu-Mures au adoptat in regim de urgenta o hotarare privind demararea unor proceduri legale de revendicare a "Insulei Partidului" si care figureaza deocamdata in Cartea Funciara ca apartinand comunei Santana de Mures.
Secretarul Primariei din resedinta judetului, Maria Cioban, a declarat ca alesii locali au decis sa fie cautate mai multe demersuri in paralel, astfel incat pana la solutionarea diferendului, administratia locala din Santana de Mures sa nu isi poata pune in aplicare intentia de a vinde la licitatie insula, actiune care a fost deja concretizata intr-o hotarare a CL al comunei.
"Noi nu contestam ca este pe teritoriul administrativ al Santanei, dar asta nu inseamna ca noi nu putem avea proprietati acolo", a declarat Maria Cioban.
Potrivit acesteia, in momentul in care au fost efectuate cercetari pentru a vedea cum s-a facut intabularea insulei s-a depistat ca Santana de Mures s-a facut proprietara si pe alte obiective, printre care o bucata din raul Mures, precum si pe terenurile