pasagerii, în special când este vorba despre străini sau clienţi care nu obişnuiesc să meargă cu taxiul. "Mica înţelegere" a rămas în practică şi creşte de multe ori preţul unei pasagerii, în special când este vorba despre străini sau clienţi care nu obişnuiesc să meargă cu taxiul.
"Mica înţelegere" a rămas în practică şi creşte de multe ori preţul unei călătorii. "Rechinii" pândesc pe cei care nu ştiu tarifele şi obligaţiile taximetriştilor. "Roţile mici" sau tarifele "învechite" îşi fac treaba cu succes chiar sub nasul poliţiei şi controlorilor de trafic. "Maimuţa cu buton" este cea mai utilizată şi profitabilă metodă de furt fără ruşine. şi chiar dacă poate fi relativ uşor depistată, taximetriştii nu se tem. Pentru că nimeni nu-i caută! "Mobilul" este o metodă intrată mai recent în arsenalul pungaşilor, odată cu introducerea aparatelor de taxat de ultimă generaţie, obligatorii pe toate taxiurile. Publicul se poate feri de păcăleli, dacă ştie cum acţionează taximetriştii ţepari.
De multe ori, aceeaşi distanţă parcursă cu taxiul, la acelaşi tarif declarat, are costuri diferite. Cel mai uşor de "fraierit" sunt străinii şi cei care se dau de gol că nu prea circulă cu taxiul.
"Rotunjirea"
O cursă de 86.000 de lei, de exemplu, se "rotunjeşte" până pe la 95.000, ca şoferul să nu mai fie nevoit să dea rest la sută. "E mai simplu la calculat, şi n-o fi foc pentru 10-15 mii", spun taximetriştii.
"Mica înţelegere"
Altă metodă este cursa "la mica înţelegere". În special pe perioada nopţii, taximetriştii fac curse pentru o sumă prestabilită. Acea sumă va fi întotdeauna mai mare decât ar trebui. Fără aparat de taxat, fără comandă, fără bon. şi fără posibilitatea de a cere explicaţii.
"Atacul rechinilor"
Cei mai duri practicanţi ai curselor la suprapreţ sunt "rechinii", taximetrişti ilegali, care,