Evolutia raportului euro/leu pe piata valutara a oferit speculatorilor de la Sibiu posibilitatea de a obtine profituri consistente.
„S-a observat mentinerea preturilor futures sub cotatiile din piata valutara, trend existent inca de la inceputul anului, observa un broker din piata sibiana. Chiar si atunci cand euro se apropia de pragul de 3,65 lei, la Sibiu maximul pentru septembrie a fost de 3,62 lei, atins in 23 iunie. Pentru perioada urmatoare evolutia leului nu va mai tine cont doar de realitatile interne, el va fi tot mai mult influentat de ceea ce se petrece pe pietele emergente. Consider ca majorarea dobanzii de politica monetara cu un sfert de punct procentual nu a avut efecte majore asupra cursului, avand in vedere ca Rezerva Federala a crescut la randul ei dobanda americana. A contat mai mult trendul general din zona".
Raportul euro/leu a fost tranzactionat pentru septembrie in prima parte a saptamanii la 3,5999 - 3,5803 lei, pentru ca joi si vineri preturile sa scada la 3,5490 - 3,5740 lei.
Pretul raportului dolar/leu cu scadenta la finele lui septembrie
s-a mentinut pe parcursul intregii saptamani la 2,9 lei.
Paritatea euro/dolar cu scadenta in 30 septembrie a avut o evolutie stabila in prima parte a saptamanii, 1,2550 - 1,26 dolari, investitorii asteptand anuntul privind marimea majorarii dobanzii de referinta americana. Cresterea de catre Fed a dobanzii de la 5 la 5,25% a avut ca efect imediat deprecierea monedei americane, paritatea urcand la 1,27 - 1,2750 dolari.
Evolutia raportului euro/leu pe piata valutara a oferit speculatorilor de la Sibiu posibilitatea de a obtine profituri consistente.
„S-a observat mentinerea preturilor futures sub cotatiile din piata valutara, trend existent inca de la inceputul anului, observa un broker din piata sibiana. Chiar si atunci cand euro se apropia de pragul de 3,65 lei, l