Crochete de pui cu sos de iaurt si codite de ceapa verde
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g carne de pui tocata, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1/2 lamaie mai verde, 1 ou, 3 linguri ulei, 3 iaurturi naturale, cateva codite de ceapa verde taiate cu foarfeca, sare, piper.
Mod de preparare:
Bateti bine iaurtul cu rondelele de ceapa verde (codite), acoperiti-l cu un capac si tineti-l la frigider cel putin o ora.
Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt si amestecati-le - intr-un castron - cu carnea tocata, oul intreg si coaja rasa de lamaie. Sarati si piperati.
Faceti din carne 24 de bulete si apasati-le intre palme, ca sa fie mai plate. Incingeti uleiul intr-o tigaie mare, prajiti-le cate 6 minute (aproximativ) pe fiecare parte si lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta.
Aranjati pe farfurii - eventual - cateva foi de salata verde, puneti la mijloc cam 6 crochete de persoana, turnati peste ele sosul de iaurt si ornati cu codite de ceapa verde.
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 iaurturi, 500 g dovlecei, 5 cartofi nesfaramiciosi, 3 cepe albe (dulci), 2-3 ardei iuti verzi (mici), 1 legatura de cimbru, ulei de masline, sare, piper.
Cartofi si dovlecei cu sos de iaurt.
Mod de preparare:
Fierbeti cartofii curatati in apa sau pe aburi si taiati-i rondele mai groase. Taiati dovleceii rondele, iar cepele in patru.
Incingeti intr-o tigaie 4 linguri de ulei, impreuna cu ardeii iuti intregi, caliti apoi si jumatate din legume si scoateti-le pe hartie absorbanta ca sa se scurga.
In acelasi ulei caliti si legumele ramase si scurgeti-le.
Bateti iaurtul cu telul, sarati, piperati si incorporati cimbrul tocat marunt.
Tineti legumele calite - circa 30 de minute - in sosul de iaurt astfel preparat, sa se patrunda, si serviti-le imediat.
Brosete marinate