Scheletul metalic neautorizat care, in urma cu cateva luni, a fost ridicat in plin centrul municipiului Timisoara, la cativa metri de cladirea Operei, continua sa fie folosit pe post de "berbece" de catre opozitia locala pentru a se lovi in primarul Gheorghe Ciuhandu.
Edilul a devenit si mai vulnerabil la critici, dupa ce a propus infiintarea unei comisii care sa se ocupe de acest caz, adversarii sai politici sustinand ca s-a confirmat zicala ca: "atunci cand nu se doreste rezolvarea unei probleme, se infiinteaza o comisie".
In ciuda pesimismului cu care s-a privit activitatea comisiei de analizare a situatiei spatiului cu alta destinatie decat cea de locuinta din pasajul subteran din Piata Operei, aceasta a analizat situatia din teren si, zilele trecute, a prezentat raportul final. In document, pe post de concluzie, se recomanda organizarea unei dezbateri publice cu privire la legalizarea sau demolarea constructiei.
Istoria unei constructii ultracentrale
In baza informarilor intocmite de Directia Patrimoniu, Directia Urbanism si Serviciu Juridic, membrii comisiei au refacut traseul avizelor si lucrarilor din teren, chiar si a celor executate doar in baza unor aprobari verbale.
Istoria controversatului schelet metalic a inceput in 12 martie 2004, cand presedintele Consiliului Judetean Timis, Dan Ioan Sipos (PSD), a semnat certificatul de urbanism nr.167 si autorizatia de constructie nr. 93.
Dupa aproape o luna si jumatate, SC "Art" SRL Timisoara, firma apartinand maestrului lojei masonice din care facea parte si Sipos, a inceput lucrarile. Acestea nu au fost finalizate in cele 12 luni de valabilitate a autorizatiei, astfel ca SC "Art" SRL a solicitat si obtinut de la Primarie doua certificate de urbanism (nr. 3.106/14.06.2005 si nr