Comisia Europeana a decis sa dea in judecata Italia, Austria si Spania, cerand sa-si ridice restrictiile referitoare la regimul de achizitie si proprietate asupra farmaciilor, anunta Asociatia Retelelor de Farmacii din Romania (ARFR). Potrivit reprezentantilor ARFR, ''decizia Comisiei Europene vine in contextul in care cele trei tari promoveaza o politica care este intr-o puternica contradictie, nu numai cu principiile economice ale UE legate de competitivitate, dar si cu principiile etice privind asistenta medicala pentru pacient''.
Simona Duran, secretar general al ARFR spune ca actiunea Comisiei Europene confirma semnalul de alarma pe care ARFR l-a tras imediat ce proiectul legii farmaciei promovat de Ministerul Sanatatii a fost facut public in toamna anului trecut: ''Propunerea, in forma initiala, incalca drepturi fundamentale garantate de Constitutia Romaniei, cum este dreptul la proprietate''. ARFR sustine in continuare necesitatea unei legii a farmaciei in Romania care ''sa tina cont de nevoile pacientilor si care sa fie in concordanta cu mecanismele reale ale unei piete concurentiale''.
Totodata, reprezentantii Asociatiei spera ca ''noul proiect de lege a farmaciei, initiat de un grup de parlamentari liberali, sa fie adoptat cel mai tarziu in toamna acestui an''. In opinia ARFR, ''acest proiect, aflat in dezbaterea Parlamentului, este mult mai aproape de principiile europene''.
Comisia Europeana a decis sa dea in judecata Italia, Austria si Spania, cerand sa-si ridice restrictiile referitoare la regimul de achizitie si proprietate asupra farmaciilor, anunta Asociatia Retelelor de Farmacii din Romania (ARFR). Potrivit reprezentantilor ARFR, ''decizia Comisiei Europene vine in contextul in care cele trei tari promoveaza o politica care este intr-o puternica contradictie, nu numai cu principiile economice ale UE legate de competitivitate, dar