- Modernizarea şi extinderea infrastructurii reprezintă preocuparea centrală a ultimilor ani. Anul trecut am realizat reabilitarea a cinci străzi, iar pentru 2006 şi 2007 sunt programate alte 32
- Modernizarea şi extinderea infrastructurii reprezintă preocuparea centrală a ultimilor ani. Anul trecut am realizat reabilitarea a cinci străzi, iar pentru 2006 şi 2007 sunt programate alte 32 de străzi. Pregătim prelungirea drumului de centură de la intersecţia cu str. Năsăudului până la ieşirea din localitatea componentă Unirea - 15 km.
- Ce proiecte personale aţi demarat şi finalizat?
- Peste 600 de unităţi locative ANL, atragerea a două mari companii străine, cu investiţii de peste 65 milioane de euro, şi peste 3.000 de noi locuri de muncă, pietonalul "Liviu Rebreanu" şi drumul de acces spre cartierul Subcetate, cu finanţare europeană.
- Ce ar mai fi de făcut?
- Reabilitarea centrului istoric, depozit ecologic pentru deşeuri, amenajarea parcului municipal, a malurilor Bistriţei şi a dealului Codrişor. Bistriţa este un vechi burg săsesc, cu arhitectură medievală, unul dintre cele şapte oraşe-cetate ale Transilvaniei. Multe dintre clădirile centrului vechi al oraşului sunt cuprinse în lista de monumente ale Ministerului Culturii.
- Ce nu aţi reuşit încă să finalizaţi?
- Biserica Evanghelică din Piaţa Centrală, simbol al Bistriţei, monument istoric de o deosebită importanţă, face obiectul unor ample lucrări de restaurare. Fondurile insuficiente au făcut însă ca ritmul în care se desfăşoară aceste lucrări să nu fie cel pe care l-am dorit. Turnul Bisericii Evanghelice, de 75 m, este unul dintre cele mai înalte turnuri de piatră din Europa. Din păcate, el nu a făcut încă obiectul lucrărilor de reabilitare, iar specialiştii sunt de părere că trebuie făcută în cel mai scurt timp o consolidare a acestuia.
- Ce trăsătură dominantă va