Concursul de titularizare se decaleaza cu o zi pentru anumite discipline deoarece nu sint suficienti profesori cu gradul I pentru evaluarea cadrelor didactice. "Pentru Turism si Drept trebuie sa apelam la invatamintul universitar brailean, pentru ca in sistemul nostru nu avem cadre didactice cu gradul I. Am fost nevoiti sa cautam solutii pentru ca avem candidati cu aceste specializari. Pe 18 iulie, asa cum s-a stabilit initial, vor sustine proba scrisa cadrele didactice inscrise in Centrele de la liceele “Perpessicius” si “Cerna”. Pentru cadrele didactice din celelalte doua centre de evaluare, de la “Sebastian” si “Saligny”, examenul se amina cu o zi pentru ca nu avem cadre didactice suficient de pregatite la anumite discipline pentru a fi evaluatori", a explicat inspectorul responsabil cu resursele umane, prof. Aristica Balaban.
Proba practica necesara pentru promovarea examenului de titularizare se va sustine, asa cum a fost stabilit, pe 12 iulie.
Cum Braila este judet pilot in descentralizarea sistemului de invatamint, in privinta metodologiei de desfasurare a examenului de titularizare sint multe noutati. La nivel judetean se organizeaza comisii de elaborare a subiectelor, a baremelor de corectare si de evaluare a lucrarilor, fiecare comisie urmind sa aiba un presedinte. In fiecare zi de examen, presedintele se prezinta la Centrul de examen si, impreuna cu membrii comisiei, elaboreaza cele trei variante de subiecte, dupa care se trage la sorti una dintre acestea. Dupa 48 de ore de la finalizarea examenului se vor afisa rezultatele, iar cei nemultumiti de rezultat vor putea face contestatii. La nivel judetean va fi o singura comisie de contestatii, un singur presedinte, cu subcomisii pentru fiecare disciplina. In final se vor afisa rezultatele in ordinea descrescatoare a mediilor obtinute de candidati.
Repartitiile se vor face in f