Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism din cadrul Ministerului Public au inceput urmarirea penala fata de 10 persoane cu functii de asistenti sau lideri-manageri in ierarhia grupului piramidal Delphin, ne-a informat ieri Biroul de presa al institutiei amintite.
"Infractiunile pentru care sunt cercetate cele zece persoane din cadrul structurii «Delphin International» sunt evaziune fiscala, inselaciune, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni", a declarat Ramona Bulcu, purtatorul de cuvant al Parchetului General.
Procurorii bucuresteni de la Crima Organizata au inceput investigatiile in dosarul "Delfinul" la jumatatea anului trecut, in urma declinarii competentei solutionarii cazului de catre structura teritoriala Timisoara.
Aproape de sfarsitul lunii iunie 2005, procurorul Mircea Andres, seful DIICOT Timisoara, ne declarase ca dosarul a fost trimis la Capitala, din cauza prejudiciului de peste un milion de euro rezultat din probele stranse din toate zonele din tara unde existau informatii ca s-ar desfasura acest joc.
"Noi am fost primii care am demarat cercetarile in cazul Delfinul, in baza probelor stranse de politistii inspectoratelor judetene din Moldova si Ardeal. Ulterior, avand in vedere ca prejudiciul estimativ depaseste un milion de euro, ne-am declinat competenta in favoarea structurii centrale a DICOT", ne-a precizat procurorul Andres.
Muzica "mobilizatoare"
Ancheta in acest caz a fost demarata la mai toate inspectoratele judetene din Moldova si Ardeal, in urma unor informatii potrivit carora in aceste zone s-ar desfasura jocuri de tipul Caritasului, Gerald sau FNI.
Pe acorduri muzicale "mobilizatoare", asemanatoare celor de indobitocire folosite de guru Bivolaru, firma "Delphin International" isi racoleaza inca adeptii in carciumi s