Pentru a putea face fata standardelor europene, toate unitatile spitalicesti din Braila sint nevoite sa respecte circuitele functionale, conditiile igienico-sanitare si normele de calitate a serviciilor oferite, in unele cazuri fiind necesare schimbari majore in structura spitalelor.
La sfirsitul saptaminii trecute, comisiile nationale de evaluarea spitalelor nominalizate de Ministerul Sanatatii Publice au analizat situatia tuturor unitatilor spitalicesti din tara, dupa fisele de evaluare ale acestora si dupa propunerile facute pentru acreditarea lor.
Ministrul Eugen Nicolaescu, cit si reprezentantii consiliilor nationale de evaluare si-au manifestat nemultumirea pentru faptul ca, in toate zonele tarii, nu s-au respectat intrutotul principiile si strategia guvernamentala in ceea ce priveste reducerea numarului de paturi, in special pe sectiile de boli interne.
Dr. Lucica Scutaru, directorul executiv al Autoritatii de Sanatate Publica Braila ne-a spus in acest sens, ca la nivel central, numarul mare de paturi din sectiile de boli interne a fost asociat cu incurajarea spitalizarilor, in loc sa se puna accent pe asistenta mdicala ambulatorie, potrivit prevederilor Legii Sanatatii.
"Ni s-a propus sa regindim structurile spitalicesti mai ales acolo unde a fost exces la numarul de paturi la bolile interne, sa analizam aceste structuri in colaborare cu sindicatele si Colegiul Medicilor. La Braila, eu am avut acest dialog de cind am venit la conducerea Directiei, pentru ca impreuna vom face reforma in Sanatate si trebuie sa inteleaga toata lumea ca trebuie sa ajungem la performantele unui spital modern si ale unor ingrijiri medicale la standarde europene.
Din acest motiv, eu am avut intilniri cu sindicatele, am verificat sectie cu sectie din fiecare spital, am inregistrat propunerile participantilor la discutii, am regin