Dupa inundatiile din primavara, cand Dunarea a dat pe dinafara rupand digurile si inundand sate intregi, autoritatile centrale si locale au anuntat ca vor lua masuri pentru ca asa ceva sa nu se mai intample. Dupa trei luni, in Tulcea, judet grav afectat, nimeni nu face nimic.
Aprilie 2006. Avertizarile venite de la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor anunta ca judetul Tulcea este in pericol din cauza debitului istoric al Dunarii: aproximativ 15.000 de metri cubi de apa pe secunda la intrarea in tara, peste 18.000 de metri cubi in Delta.
INCIDENTE. Desi insusi presedintele Basescu, aflat in vizita in judet, spune public ca digurile sunt rezistente, incidentele nu intarzie sa apara. Primul care a cedat a fost digul de aparare al orasului Isaccea. Cateva zeci de anexe gospodaresti si gradini sunt si la aceasta ora sub ape, desi autoritatile au incercat sa minimizeze pagubele. La cateva zile distanta, un alt dig, de data asta din zona Murighiol, este fisurat si cedeaza in cateva puncte. Terenuri agricole sunt inundate. Din cauza ca apele fluviului erau in continua crestere apar rapid probleme de-a lungul cursului Dunarii in tot judetul. Localitatile care nu aveau dig de aparare (Plauru, Uzlina, Vulturu, Ilganii de Jos) sunt sub ape, iar alte zeci de diguri sunt pe punctul de a ceda: Patlageanca, Ceatalchioi, Macin, IC Bratianu, Ostrov, Daeni, Nufaru, Partizani, Maliuc, Gorgova, Crisan, Sulina. Autoritatile sesizeaza problema si interzic traficul naval pe bratele Dunarii, permitand navigatia doar cu permise speciale. Probleme apar la digul de la Salceni, care apara localitatile Patlageanca si Ceatalchioi si este in pericol de surpare. Fisuri sunt anuntate la IC Bratianu si pe digul dintre Macin si Smardan, pe care este construita o sosea. Digul care apara localitatea Ostrov cedeaza in preajma Pastilor si inunda o treime din sat. Autoritatile centrale an