Timp de o ora si jumatate au fost prezentate documentele primite de Dan Voiculescu de la CNSAS. Avoca-tul acestuia, Sergiu Andon, spune ca din cele sapte note de serviciu si doua declaratii semnate "Felix" nu reiese ca liderul PC a facut politie politic. (conferinta de presa in format audio) Dan Voiculescu, alaturi de avocatul sau, Sergiu Andon, a prezentat ieri documente din dosarul CNSAS prin care a aratat ca nu a facut politie politica. Liderul PC a lansat un atac dur la adresa lui Mircea Dinescu, membru al CNSAS.
Sergiu Andon a prezentat in ordine cronologica notele olografe semnate de Dan Voiculescu din dosarul de la CNSAS, pe baza caruia Colegiul a stabilit ca liderul PC a facut politie politica. In total, sapte note de serviciu, plus doua note "Felix". Potrivit avocatului, istoria colaborarii lui Voiculescu cu Securitatea a inceput la 4 mai 1971, cand clientul sau a cerut sa plece la Viena si a primit aviz negativ de la Securitate. Astfel, in dosar apare o nota informativa semnata "Titu" care "l-a turnat copios" pe Voiculescu, a spus Andon. Prima nota explicativa pe care liderul PC a facut-o, a aratat avocatul, dateaza de la 1 aprilie 1972, la "cererea expresa a organelor de Securitate", in care acesta povesteste cum a cunoscut niste studenti straini, in perioada 1964-1969.
"URMARIT". "De aici se poate observa ca era intrebat la 1 aprilie 1972 despre ce facuse intre 1964-1965. In mod evident nu mai era o treaba care sa mai fie de actualitate", a spus Andon, precizand ca acest fapt arata ca "Voiculescu era urmarit de Securitate si nu urmaritor". El a adaugat ca in 1973 "a inceput sa se reactiveze interesul turnatorilor din jurul lui Dan Voiculescu". In acest sens, Andon a aratat ca, in ianuarie 1973, seful biroului de la Vitrocim - intreprinderea unde lucra Voiculescu - atragea atentia ca acesta nu respecta regulile privind contactele cu strain