gablonţuri, bijuterii, parfumuri sau articole tricot.Este o premieră pentru Târgu Mureş, care găzduieşte, până duminică, 144 de firme din industria uşoară din 24 de judeţe ale ţării ce gablonţuri, bijuterii, parfumuri sau articole tricot.
Este o premieră pentru Târgu Mureş, care găzduieşte, până duminică, 144 de firme din industria uşoară din 24 de judeţe ale ţării ce îşi expun şi îşi vând produsele la preţuri de fabrică. Nicolae Parteni, reprezentantul firmei organizatoare, Media Bussines Centre, ne-a spus că asemenea manifestări sunt frecvent organizate în oraşe precum Braşov, Piteşti, Ploieşti sau Râmnicu-Vâlcea. De asemenea, astfel de evenimente vor mai fi organizate în acest an în Mamaia, Oradea, Galaţi şi Buzău. "Alături de micii producători au venit firme reprezentând marile centre ale modei româneşti, precum Bucureşti, Iaşi sau Satu Mare, experţi în confecţiile de damă, tineret şi bărbaţi. Din Ineu avem producătorii de lenjerie intimă, precum şi pe cei în zona pielăriei (confecţii, marochinărie şi încălţăminte), unde lidere de piaţă sunt mari firme din Transilvania", a spus Nicolae Parteni.
El crede că, în perspectiva intrării României în Uniunea Europeană, producătorii români, tocmai prin aceste manifestări expoziţionale, îşi vor găsi pieţe de desfacere în ţară. "Sunt oameni care de o viaţă fac acelaşi lucru, şi sunt convins că nu vor pieri din momentul în care lohnul va pica sau exportul se va restrânge". Nicolae Parteni mai crede că în timp românul va dezvolta un cult al produsului de calitate, respingând produsele chinezeşti ce nu vor întârzia să ne invadeze. "Pe de altă parte, la fiecare asemenea expoziţie vedem cum vin reprezentanţi ai concurenţei, respectiv cooperativele meşteşugăreşti, care nu participă, dar
spionează
. Ei mai au comenzi în lohn şi speră că sistemul nu va avea o cădere bruscă din 2007", a spus reprezentantul fi