Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos din monitorizare postprivatizare, in primele sase luni, 820 de contracte, incheiate pentru societati comerciale din diferite domenii de activitate. „AVAS si-a propus sa inchida peste o mie de contracte in acest an si suntem foarte aproape de obiectivul propus. Am dispus o analiza atenta asupra intregului portofoliu pentru a vedea si situatia unor contracte similare. AVAS-ul nu a fost gandit si nici nu poate functiona c
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos din monitorizare postprivatizare, in primele sase luni, 820 de contracte, incheiate pentru societati comerciale din diferite domenii de activitate.
„AVAS si-a propus sa inchida peste o mie de contracte in acest an si suntem foarte aproape de obiectivul propus. Am dispus o analiza atenta asupra intregului portofoliu pentru a vedea si situatia unor contracte similare. AVAS-ul nu a fost gandit si nici nu poate functiona ca supra agentie de mediu, tribunal al muncii, expert contabil sau procuratura reunite intr-o singură institutie” a declarat Razvan Orasanu, presedintele AVAS.
Cele 820 contracte arhivate, care reprezinta peste jumatate din numarul total de contracte in ultimii patru ani, au prevazut investitii de 592.000 euro, 9,2 milioane dolari si 122 miliarde lei.
In cadrul procesului de monitorizare postprivatizare, reprezentantii AVAS urmaresc modul in care au fost respectate obligatiile asumate de catre cumparatori si aplica sanctiunile prevazute prin contract.
Principalele tipuri de clauze monitorizate sunt realizarea angajamentelor privind investitiile tehnologice, investitiile pentru protectia mediului, precum si garantarea acestora, respectarea obligatiilor priv