(Foto: )
Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) se confrunta cu un conflict de interese, institutia devenind, cu sau fara voia conducerii, un “incubator de afaceri” pentru angajatii cu “spirit intreprinzator”. Silvia Vandici, in calitate de sef al departamentului de achizitii si investitii al ISJ Cluj, a supervizat lucrari de reabilitare a unor scoli din judetul Cluj, finantate de Banca Mondiala. La aceste lucrari a participat, in subantrepriza, SC Van 3 Construct SRL, unde se regasesc, in calitate de actionari, Silvia Vandici si sotul ei, Bela Vandici.
In organigrama Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, incepand cu 1994, isi “face” loc Silvia Vandici, de profesie inginer constructor, care a castigat concursul pentru functia de diriginte de santier pentru judetul Cluj, post pe care l-a ocupat pana in 2000.
Din acel an, Silvia Vandici a preluat atributiile specifice compartimentului “achizitii si investitii” din cadrul ISJ Cluj, post detinut pana in iunie 2005, data care corespunde investirii Titianei Zlatior in functia de inspector sef.
In august 2005, Silvia Vandici a ajuns angajata Ministerului Educatiei si Cercetarii, avand functia de diriginte de santier in cadrul programului de reabilitare a scolilor. Din aceasta pozitie, Vandici a condus lucrarile desfasurate in trei judete invecinate Clujului, respectiv Mures, Harghita si Covasna.
Si diriginte de santier, si patron
In 1995, luna august, Silvia Vandici a infiintat, impreuna cu sotul ei, Bela Vandici, societatea Van 3 Construct SRL, care are ca principal obiect de activitate “constructii si lucrari de geniu”, o societate care putea participa la licitatii sau prelua lucrari in domeniul constructiilor, hidroizolatiilor si amenajarilor interioare, inclusiv in programul de reabilitare a scolilor, pr