Timp de peste doua saptamani (1-16 iulie), Bucurestiul este gazda unor evenimente in cadrul proiectului "Cafes Culture".
Timp de peste doua saptamani (1-16 iulie), Bucurestiul este gazda unor evenimente in cadrul proiectului "Cafes Culture".
Institutul Francez, in colaborare cu Ambasada Frantei si Primaria Sectorului 3 din Bucuresti, propune un proiect de reabilitare a centrului istoric al Capitalei, care sa puna in valoare specificul cartierului Lipscani. Numeroase cluburi, cafenele si restaurante din zona si-au deschis portile pentru dezbateri, concerte, spectacole de teatru, proiectii video si multe alte manifestari live.
Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Herve Bolot, citat de Radio France International, afirma: "Proiectul Caf...s Culture este, asa cum l-am conceput, menit sa dezvolte practica dezbaterilor si a cunostintelor pe care le facem in mod obisnuit la cafenea. Parisul, ca si Bucurestiul, avea pe vremuri o adevarata traditie in ceea ce priveste cafenelele literare, iar noi vrem sa extindem aceasta traditie spre cafenelele culturale. Dupa mine, aceasta experienta este un prim pas, iar noi ii incurajam succesul, pentru ca in anii urmatori sa putem da acestor proiecte o amploare mai mare".
Proiectul a debutat cu un concert sustinut de "Sukar Collective" intr-o locatie inedita: Strada Selari colt cu Covaci, pentru ca in zilele urmatoare actiunile sa se deruleze atat in aer liber - o adevarata demonstratie "live" de grafitti, sustinuta de Sinboy si amicii lor - , cat si in Club A, Amsterdam Cafe, Monaco Lounge Cafe Intr-una dintre seri, spre exemplu, au avut loc proiectii de arta video si digitala. In subsolul unui restaurant din zona, Cosmin Moldovan a prezentat un DVD cu proiecte realizate de 22 de artisti vizuali romani, in vreme ce Kozma Levente a adus in atentia publicului Festivalul Simultan din Timisoara, propunand piese de