Rulada cu legume si sos de busuioc.
Ingrediente (pentru 6-8 portii): Pentru aluat: 500 g faina, 4 oua intregi, 2 galbenusuri, 1 varf de cutit sare, 1/16 l ulei. Pentru umplutura: 1 dovlecel, 6 rosii mici (cireasa), 1/2 vanata, 2 morcovi, 2 cepe verzi, 1 catel de usturoi, 100 g fasole verde, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras galben, 1/2 ardei gras verde, 2 linguri ulei de masline, 1/16 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), sare, piper macinat. Pentru sos: 1/4 l frisca nebatuta, 1 lingura bulion, 2 frunze de busuioc taiate, sare, piper macinat.
Mod de preparare:
Se spala legumele, se curata si se taie cubulete (egale) si rondele (ceapa). Se-ncinge cuptorul la 170.
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat galbenusurile (toate sase) impreuna cu uleiul si sarea intr-un vas asezat pe baie de apa, pana ce devin spumoase, dupa care se pune vasul in apa rece si se bat, in continuare, pana ce se racesc.
Se bat albusurile spuma, se cerne deasupra faina si se incorporeaza - cu grija, crema de galbenusuri, amestecand usor cu o lingura de lemn.
Se intinde aluatul astfel obtinut pe o coala de hartie pentru copt, se presara deasupra rondelele de ceapa si cubuletele de dovlecel si de vanata si se da 12 minute la cuptor sa se rumeneasca.
Se scoate aluatul din cuptor, se acopera cu o alta coala de hartie, se rastoarna, se indeparteaza hartia pe care s-a copt si se ruleaza cu ajutorul noii hartii, dupa care se tine la frigider, sa se raceasca.
Se toaca marunt usturoiul, se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc restul legumelor, pe rand, in functie de cat sunt de tari. Se sting cu zeama de legume, se adauga sare, piper si usturoiul tocat si se lasa sa se raceasca.
Pentru sos, se incinge frisca, se incorporeaza bulionul si busuiocul taiat marunt si se gusta de sare si piper.
Se deruleaza aluatul tinut la frigi