Organizatia Salvati Delta Dunarii avertizeaza asupra pericolelor pe care poluarea si proasta administrare le reprezinta pentru Delta Dunarii. Guvernul promite ca le va rezolva cu investitii de 37 mil. de euro pana in 2015. Intre timp, ecologizarea Deltei bate pasul pe loc.
Premierul Tariceanu s-a aratat neplacut impresionat, sambata, in timpul vizitei sale in Delta Dunarii, de faptul ca hotelurile si vilele au fost amenajate fara sa se tina cont, din punct de vedere arhitectural, de specificul zonei.
Seful Guvernului, care s-a aflat in week-end-ul trecut in Delta pentru a promova proiectele de reconstructie ecologica si de atragere a investitiilor de mediu, a cerut autoritatilor locale sa sprijine programele de dezvoltare a serviciilor turistice de elita, si nu un turism de masa care sa afecteze mediul, informeaza Mediafax.
Ajuns in Delta, Tariceanu a declarat ca este impresionat negativ de faptul ca vilele amenajate de-a lungul Dunarii nu respecta specificul ambiental, exemplificandu-si afirmatia prin constructiile cu acoperis de tabla si nu din stuf sau alte materiale specifice zonei. "Constat cu mare regret ca Delta continua sa fie si astazi o fosta zona de frumusete unica, transformata in perioada comunista intr-un loc cu activitate economica. Trebuie sa ne hotaram daca protejam Delta sau o transformam intr-o zona in care activitatile economice se fac in draci”, a spus Tariceanu.
Management deficitar
Organizatia Salvati Delta Dunarii avertizeaza asupra pericolelor pe care poluarea si proasta administrare le reprezinta pentru Delta Dunarii. Reprezentantul organizatiei, Dragos Bucurenci, a afirmat sambata, in cadrul unei dezbateri la care a participat si premierul Tariceanu, ca flora si fauna Deltei Dunarii sunt amenintate de interventia omului. El s-a referit, in primul rand, la PET-uri si la alt gen de reziduuri care s