de coaliţie, propunerea nu a beneficiat de spriijinul vădit al nici uneia din părţile vizate, democraţii taxând virulent ceea ce ei consideră a fi doar o diversiune liberală.Potrivit unor de coaliţie, propunerea nu a beneficiat de spriijinul vădit al nici uneia din părţile vizate, democraţii taxând virulent ceea ce ei consideră a fi doar o diversiune liberală.
Potrivit unor surse democrate, reprezentanţii PD au de gând să aducă în discuţie la proxima şedinţă a CSAT modul în care ministrul liberal al apărării s-ar fi folosit de infrastructura Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei pentru a demara de un an încoace o campanie de urmărire şi racolare a politicienilor şi ziariştilor, precum şi a unor acţiuni de spionaj la adresa unor consilieri prezidenţiali. Ca atare, Olteanu a reluat o temă ce fusese lansată de Liga ProEuropa şi înglobată în programul PNL încă din luna februarie a acestui an: desfiiinţarea CSAT, structură considerată de tip sovietic, care, cu excepţia Franţei, nu-şi găseşte corespondent la nivelul statelor membre UE. "Noi, în rezoluţia Consiliului Permanent al PNL din februarie, am spus exact acelaşi lucru. CSAT e o structură preluată în Constituţia din 1991, pentru a da mai multă putere preşedintelui de atunci", a spus Bogdan Olteanu. Liderul liberal a ţinut să precizeze că ideea liberală nu pune în discuţie neapărat modul în care e constituit CSAT, ci persoanele care fac parte din el şi modul de transfer al deciziei către acest fel de structură. "Printr-o viitoare revizuire a Constituţiei va trebui stabilit cine e şeful Executivului, fiindcă în momentul acesta nimeni nu poate să spună dacă e primul-ministru sau preşedintele", a precizat Olteanu.
Apărare în careu în jurul lui Atanasiu
Olteanu a mai precizat că Atanasiu se bucură de susţinerea politică a partidului, aşa cum PNL a făcut front şi în faţa unui Gheorghe Flut