Presedintele PNL Calin Popescu-Tariceanu este violent contestat de o grupare de fosti lideri liberali, insa posibilitatile tehnice ca el sa poata fi inlocuit de la sefia partidului sunt limitate.
De aproape un an de zile, istoria PNL-ului se scrie in aceleasi cuvinte, de catre aceleasi personaje. Un grup de personalitati din fosta garda liberala contesta unele decizii politice sau guvernamentale ale premierului Calin Popescu-Tariceanu si apropiatilor sai, iar replica pe care o primesc este de obicei atat de slaba, incat aparentul conflict este ingropat.
Este acest tip de raspuns o dovada de tarie sau de slabiciune din partea actualului lider PNL? Exista intr-adevar o amenintare la pozitia sa in fruntea partidului?
Episodul de saptamana trecuta, cand doar cativa dintre rebelii liberali au fost sanctionati pentru ca au semnat o scrisoare deschisa in care il atacau pe Tariceanu pentru modul in care a anuntat retragerea trupelor romanesti din Irak, poate constitui o exemplificare pentru modul in care actualul presedinte al PNL isi mentine pozitia de forta in partid.
Conducerea liberala a decis sa-i avertizeze pe acei contestatari ai lui Tariceanu care au o influenta foarte limitata in PNL: deputatii Raluca Turcan si Cristian Boureanu - acesta din urma este deja suspendat pentru un an din partid. Cei doi sunt la primul mandat in parlament si sunt prezenti in constiinta publica doar prin apropierea de fostul presedinte liberal Theodor Stolojan.
Fostii presedinti ai formatiunii liberale, Valeriu Stoica si Theodor Stolojan, si Mona Musca, personalitatea liberala cu cel mai inalt grad de incredere in randul populatiei, au fost lasati la judecata organizatiilor din care fac parte, iar acest gest aduce argumente in favoarea neimplicarii lui Tariceanu, in eventualitatea in care acestia ar fi sanctionati dramatic.
Au mai fost avertizati si