mistreţi sălbatici, homari şi porumbei, li s-a făcut poftă de nişte paste. Căutând ce avea la îndemână, Maccioni a preparat spaghete cu legume proaspete şi un sos clasic din Toscana. şi mistreţi sălbatici, homari şi porumbei, li s-a făcut poftă de nişte paste. Căutând ce avea la îndemână, Maccioni a preparat spaghete cu legume proaspete şi un sos clasic din Toscana. şi pentru că era primăvară, le-a numit "Spaghete primavera". Craig Clairbone, critic gastronom la ziarul "New York Times", le-a catalogat pe loc drept "cele mai bune paste făinoase pe care le-a mâncat în ultimii 20 de ani."
Spaghete de primăvară
Pentru 6 porţii
Ingrediente: 450 g spaghete, 4 linguri ulei de măsline, 450 g broccoli (sau mazăre), 2 dovlecei mici, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras roşu, 1 cană ciuperci feliate, 2 căţei de usturoi pisaţi, 4-5 roşii mici, 1/4 ceaşcă busuioc mărunţit, 2 linguri pătrunjel verde tocat, 4-5 roşii mici, 1/2 ceaşcă parmezan, sare, piper Mod de preparare: Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă şi de seminţe. Se fierb pastele în apă cu sare şi se lasă să se scurgă. Între timp, se încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc potrivit. Se adaugă broccoli desfăcut în florete şi se sotează 2 minute, amestecând des. Se adaugă dovleceii tăiaţi fâşii subţiri şi se lasă tot 2 minute pe foc, amestecând. Se pun apoi ardeii tăiaţi julien şi ciupercile feliate şi se călesc şi ele 2 minute. Se adaugă usturoiul, roşiile tăiate felii, sare după gust, se călesc împreună 1 minut, apoi se adaugă verdeţurile şi pastele scurse. Se amestecă bine toate ingredientele, se pun pe platoul de servit şi se presară cu parmezan şi piper proaspăt măcinat.
ştiaţi că?
Astăzi, "Spaghetele primavera" au devenit specialitatea preferată a unor celebrităţi ca Robert Wagner, Ivana Trump sau Woody Allen. Reţeta lui Maccioni conţinea pătrunjel, busuioc, ustur