and chips, vândută în cornete de hârtie - chiar de ziar. Cei doi "buni tovarăşi", după cum îi numea Churchill, m-au cucerit instantaneu. Peştele ţi se topeşte în gură, iar cartofii sunt and chips, vândută în cornete de hârtie - chiar de ziar. Cei doi "buni tovarăşi", după cum îi numea Churchill, m-au cucerit instantaneu. Peştele ţi se topeşte în gură, iar cartofii sunt fragezi şi crocanţi în acelaşi timp. Se spune că şi regina Elisabeta a II-a ia parte la ritual, dar cu un calcan de Dover, adus proaspăt de pe coastele Irlandei, prăjit în bucătăriile regale şi însoţit, de cele mai multe ori, de cartofi natur sau mazăre verde. Mai mult ca sigur, Majestatea Sa nu s-a încumetat niciodată să mănânce fish and chips în maniera tradiţională - adică direct din hârtie. În schimb, dvs vă puteţi încumenta să experimentaţi acasă această specialitate britanică. Se prepară uşor şi rapid.
Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi)
Pentru 4 persoane
Ingrediente: ulei de floarea- soarelui, 4 fileuri de cod sau de plătică (a 175 g fiecare), 225 g făină, sare, piper, 300 ml bere rece de la frigider, 6-8 cartofi mari Sos tartar: 200 g maioneză, 2 linguri capere, scurse din conservă şi tăiate mărunt, 3 linguri castraveciori muraţi, tocaţi mărunt, 1 ceapă mică tocată, zeama de la 1 lămâie, 3 linguri pătrunjel tocat mărunt, sare, piper Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii, se spală şi se zvântă cu un şervet de bucătărie. Se condimentează fileurile de peşte cu sare şi piper, se tamponează uşor cu făină, pentru a permite aluatului să se lipească de peşte. Se cerne făina într-un vas, se adaugă un vârf de cuţit de sare şi se toarnă berea treptat, amestecând bine cu telul, până se obţine un aluat potrivit de gros; dacă este prea gros, mai adăugaţi puţină bere. Se trec fielurile de peşte prin aluat (trebuie acoperite bine şi uniform) şi se prăjesc în u