"Proiectul autostrazii Transilvania va atrage investitii conexe. Se vor dezvolta benzinarii, structuri de cazare. Probabil ca aceste investitii se vor concentra mai ales in locurile unde vor fi nodurile rutiere”, a spus Bogdan Sgarcitu, purtator de cuvant al companiei Bechtel.
“Spatiile destinate benzinariilor trebuie, mai intai, sa fie scoase la licitatie de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). In momentul in care se va intampla acest lucru, vom analiza respectivele locatii si vom participa la licitatii. Vom avea un plan de investitii in momentul in care vom avea rezultatul licitatiilor.
Deocamdata, aceste licitatii nu au fost anuntate”, ne-a informat Roxana Sava, purtator de cuvant al Grupului Rompetrol. Divizia de distributie a grupului, Downstream, isi va dezvolta lantul de benzinarii catre zonele de vest si de nord ale Romaniei (Banat si Maramures), in centrul tarii si in Bucuresti.
Investitiile s-au ridicat, in 2005, la 55 milioane de dolari, dintre care 43 de milioane au fost alocate pentru 30 de noi statii si modernizarea altor 130, preluate de la particulari, prin programul “Partener Rompetrol”.
Majorarea cifrei de afaceri este sustinuta, in afara de cresterea vanzarilor, de proiectele de extindere a retelei proprii, de la 90 la 120 de unitati, si a parteneriatelor la 250 de statii. Grupul a investit 10 milioane de dolari pentru a include, intr-un sistem de franciza, statiile de combustibil care apartin micilor intreprinzatori.
La nivelul Clujului, patru statii au intrat sub tutela Rompetrol. Holding-ul condus de Dinu Patriciu vizeaza construirea unei retele de distributie puternice in Romania, inainte de a se extinde in sud-estul Europei. Grupul are ca actionar majoritar The Rompetrol Group NV, o com