(Foto: )
Pana sa treaca reprezentantii Primariei cu buldozerele peste cladirile din oras construite ilegal, trec investitorii, in goana dupa profit, cu buldozerele peste casele din zona centrala a Clujului si peste arhitectura municipiului. Mai intai, au fost asaltate bulevardele 21 Decembrie si Dorobantilor, iar, de curand, a inceput “mutilarea” strazii Motilor.
Faptul ca in Cluj-Napoca se investeste masiv in domeniul imobiliar este un lucru pozitiv, insa acest gen de afaceri ar trebui sa urmareasca nu numai sa ingroase unele buzunare, ci sa respecte istoria unui oras precum Clujul, sa nu aglomereze si mai mult traficul, sa respecte legislatia in constructii si sa urmareasca o linie arhitecturala comuna, care sa se integreze in traditia orasului.
La numarul 145 de pe strada Motilor, societatea Coratim, patronata de un fost avocat, ridica un imobil de patru etaje plus mansarda, obiectiv proiectat, bineinteles, de societatea Chibo si avizat de seful Directiei Urbanism, Adrian Iancu.
Proiectele imobiliare si constructiile, in lucru sau finalizate, ale societatii Coratim impanzesc, pe zi ce trece, Clujul.
Astfel, microintreprinderea, infiintata in 2004 si care a declarat la Finante ca are un singur angajat, a construit hale industriale pe Calea Baciului, doua imobile de locuinte in cartierele Zorilor si Gheorgheni si are in proiect sase blocuri de unsprezece etaje si patru de trei etaje in vecinatatea Univers T si a viitorului Iulius Mall.
De ceva vreme, Coratim a demarat lucrarile la doua complexe rezidentiale si de birouri, unul pe Calea Floresti si altul pe strada Motilor. Pentru acesta din urma, Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) a fost aprobat de Consiliul Local in 28 februarie.
Actul consilierilor este mai mult o procedura,