Practicile anticoncurentiale au aparut si pe piata serviciilor medicale private din tara noastra?! Compania MedLife a depus, ieri, la Consiliul Concurentei o plangere impotriva ''practicilor anticoncurentiale'' ale SC ''Centrul Medical Unirea'' SRL (CMU). Mai exact, MedLife reclama faptul ca CMU utilizeaza termenul de ''spital'' si ''afirma in materialele publicitare, de informare si in ofertele sale comerciale ca ofera servicii spitalicesti fara a fi inregistrata cu activitati de asistenta spitaliceasca sau sanatoriala in Registrul Unic al Cabinetelor Medicale, detinut de Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DSPMB)''.
MedLife: CMU practica publicitate ''inselatoare''
''Consideram ca folosind termenul de spital in mod nejustificat se face o publicitate inselatoare prin care clientii sunt indusi in eroare privind serviciile de care vor beneficia, se creeaza concurenta neloiala pe piata ce afecteaza toti furnizorii de servicii medicale private si, in plus, se creeaza o imagine falsa care denatureaza sensul institutiei «Spital» asa cum este prevazut de legislatia romaneasca in vigoare'', a declarat Ciprian Ciobanu, director de dezvoltare al MedLife.
Acesta a adaugat faptul ca, potrivit legislatiei romane in vigoare, indiferent de forma de proprietate, spitalul trebuie sa solicite, sa obtina si sa detina autorizatie sanitara de functionare din partea Ministerului Sanatatii: ''In ordinul Ministerului Sanatatii nr. 713 din 8 iunie 2004 privind aprobarea normelor de autorizare sanitara a unitatilor sanitare cu paturi, spitalul este definit ca unitatea sanitara cu paturi, de utilitate publica, care desfasoara activitate de asistenta spitaliceasca si sanatoriala''.
Normele in vigoare privind organizarea si structura functionala a spitalului prevad toate conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un spital.
Cio