Directia de Gospodarire si Administratie Locala (DAGL) a demarat ce-a de-a doua etapa a actiunii de combatere a tintarilor prin aplicare de ceata termica de la nivelul solului. Deja, in cele citeva zile de cind a inceput actiunea, s-a facut dezinsectia statiunii Lacu Sarat, a parcului Monument, a falezei, a cartierelor Hipodrom si Obor, precum si a unor artere importante, cum ar fi Calea Galati si Sos. Rimnicu Sarat. Fata de prima etapa, desfasurata la inceputul lunii iunie, de data aceasta nu s-au mai inregistrat reactii ciudate din partea brailenilor, cel putin deocamdata. Cu alte cuvinte, n-a mai sarit nimeni sa le faca scandal angajatilor DAGL, pe motiv ca deranjeaza zgomotul facut de aplicatoarele de ceata sau ca substantele imprastiate sint menite sa provoace gripa aviara in rindul gainilor... "De data asta, am primit cuvinte de apreciere, cel putin din partea participantilor la Festivalul Muzicilor Militare, care s-au mirat de faptul ca, desi se afla intr-o zona cu multa apa, Braila nu are probleme cu tintarii" ne-a declarat Adrian Dediu, directorul DAGL. Acesta a precizat, insa, ca, deocamdata, nu s-a intrat in cartierele cu probleme - Pisc, Lacu Dulce. "In aceste zone au fost reactii violente, in prima etapa a dezinsectiei. Daca ne vom confrunta din nou cu acest gen de atitudine, vom cere sprijinul Politiei Comunitare, care sa asigure securitatea angajatilor nostri" ne-a mai spus directorul Dediu.
Dupa ce a doua etapa a dezinsectiei la sol va fi finalizata, in toate zonele din municipiu, va urma o etapa aero, in cadrul careia substantele se vor imprastia din aer.
Pina in prezent, municipalitatea a investit 300 milioane de lei vechi, pentru combaterea tintarilor.
Directia de Gospodarire si Administratie Locala (DAGL) a demarat ce-a de-a doua etapa a actiunii de combatere a tintarilor prin aplicare de ceata termica de la nivelul sol