o cotă de 20,5 la sută. Pe un trend ascendent se situează, în ceea ce priveşte intenţia de vot, Alianţa D. A., care ar acumula, la următorul scrutin, 45,1 la sută din voturi. PSD este o cotă de 20,5 la sută. Pe un trend ascendent se situează, în ceea ce priveşte intenţia de vot, Alianţa D. A., care ar acumula, la următorul scrutin, 45,1 la sută din voturi. PSD este preferat de 21,8 la sută din cetăţenii cu drept de vot, în timp ce PRM ar primi 13,7 procente. Urmează, în ordine, UDMR (5,3%), PC (2,8%), PIN (2,0%) şi PPCD (0,4%). Dacă PD şi PNL ar candida singure la viitoarele alegeri, 62,2 la sută din români ar vota cu democraţii şi doar 37,4 procente cu liberalii. Peste 46 la sută din repondenţi sunt de părere că cele două formaţiuni ar trebui să fuzioneze în viitor, 20 la sută cred că Alianţa trebuie menţinută în forma actuală şi 23,3 la sută văd cu ochi buni ruperea colaborării.
Băsescu, mult mai bun decât Tăriceanu
Activitatea preşedintelui Traian Băsescu este catalogată drept foarte bună de doar 6 procente dintre subiecţi, însă 49,2 la sută din cei chestionaţi sunt de părere că şeful statului are o prestaţie bună. Despre activitatea premierului Călin Popescu Tăriceanu, 35,9 la sută din români spun că este proastă şi 30,5 la sută - foarte proastă. Numai 22,3 la sută apreciază ca fiind bună activitatea primului-ministru.
Diferenţa dintre cei doi se menţine mare şi la capitolul "încredere", Băsescu fiind preferat de 41 de procente dintre români, Tăriceanu - de 15,4 la sută. Consilierul prezidenţial Theodor Stolojan se plasează imediat după şeful statului, bucurându-se de încrederea a 27,8 la sută din cei intervievaţi şi este urmat de Gigi Becali (20,5%) şi Emil Boc (15%).
Potrivit sondajului GSS, 68,5 la sută din repondenţi se declară nemulţumiţi de felul în care trăiesc, 49 de procente sunt de părere că direcţia în care se îndrea