Politia Comunitara din municipiul Timisoara a organizat un alt concurs pentru incadrarea in functii a unor functionari publici care sa asigure linistea si paza in oras. Sefii directiei au fost din nou dezamagiti de rezultate, mai ales ca din cei 87 de candidati pentru cele 29 de locuri vacante au fost selectate in final doar sapte persoane.
Lipsa unei culturi generale medii este un motiv pentru care seful Politiei Comunitare, structura subordonata Primariei, Doru Spataru, crede ca trebuie sa fie organizat din nou un concurs pentru posturile ramase vacante. "Numarul mic de persoane care au facut fata acestui examen dovedeste ca accederea intr-o functie publica nu este o simpla joaca, asa cum au crezut multi.
Faptul ca unii candidati se prezinta la concurs nepregatiti demonstreaza atat o lipsa de respect fata de institutia publica, cat mai ales o lipsa de respect fata de propria persoana", a afirmat Spataru.
Ca exemplu pentru felul in care candidatii s-au prezentat la examen, intr-un comunicat de presa, postat pe site-ul municipalitatii, au fost publicate si "perlele" celor care au sustinut concursul.
Pentru un candidat la functia de politist comunitar, "stabilitatea in exercitarea functiei publice" este echivalenta cu a fi "acea persoana care este in functia publica serios si stabil la locul de munca, nu pe o perioada scurta, ci lunga".
Alt termen, alt motiv de haz pentru corectori: "orientarea catre cetatean" este sinonima cu a ajuta oamenii sa ajunga la destinatia dorita si a le spune cu ce mijloace de transport. Un alt exemplu se refera la "obiecti-vitate", care este, se pare, "sa ai unele obiective pe care vrei sa le ajungi si vorbesti si cu prietenii, daca ei nu te pot ajuta in anumite obiective". Politia Comunitara din municipiul Timisoara a organizat un alt concurs pentru incadrarea in functii a unor functionari publici care