Ministerul Economiei si Comertului nu a trimis nici un document oficial societatii Salajul Sarmasag SA prin care sa anunte schimbarea actualului director al unitatii, Teodor Ardelean, cu toate ca a anuntat demiterea acestuia intr-un comunicat oficial trimis ziarului nostru in urma cu mai bine de 3 saptamani, din cauza unor probleme referitoare la un contract incheiat cu firma Primarom Exim SRL.
Am solicitat in mai multe randuri ministerului un punct de vedere referitor la situatia de la societatea miniera salajeana, dar pana ieri nu am primit nimic. Subprefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru, ne-a declarat ieri ca de la minister nu a venit nici un document oficial prin care sa se anunte schimbarea lui Teodor Ardelean din functie si, prin urmare, acesta ramane director.
Subprefectul a adaugat ca societatea Salajul Sarmasag SA isi va externaliza o serie de servicii, mai precis o parte din utilaje urmeaza sa fie inchiriate altor firme pentru a fi utilizate astfel incat unitatea miniera sa obtina si alte venituri decat cele din extractia si comercializarea carbunelui.
S-a decis inchirierea acestor utilaje avand in vedere ca multe dintre ele si anume camioane si alte masini au deja norma de uzura de mult depasita, iar intretinerea acestora costa din ce in ce mai mult. SC Salajul Sarmasag SA va trece in schimb la inchirierea unor utilaje mai performante care consuma putin pentru reducerea cat mai mult a pierderilor.
Si o parte din salariatii societatii vor deveni angajati ai unitatilor care vor inchiria aceste utilaje depasite. Vegh Alexandru a explicat ca societatea a ramas cu aproximativ 30 de salariati cu care va activa pentru extractia carbunelui din carierele de la Bobota. Ceilalti 70 de angajati disponibilizati in urma cu aproape trei saptamani vor primi salarii compensatorii.
Mai precis, fiecare angajat dispon