Scos din scena de alte valvatai mediatice, iscate si crescute din paie, scandalul Teroristul in slapi a trecut ca si cum n-ar fi fost.
A ramas ceva din el?
A ramas. A ramas un tanar in puscarie, cu putine sanse de a fi eliberat intr-o tara in care Parchetul General nu raspunde in fata nimanui de abuzurile la care se deda.
Dintre toate urmarile Scandalului de la Buzias, situatia lui Florin Lesch mi se pare cea mai nelinistitoare. Dintre toti gazetarii care s-au aplecat asupra cazului, singurul care a ridicat problema situatiei celui acuzat de terorism a fost Dan Tapalaga de la Cotidianul.
Nu impartasesc banuiala mai tanarului nostru confrate ca demontarea mecanismului hazos al afacerii s-ar inscrie intr-o formula de a face jocurile SRI. Impartasesc in schimb ingrijorarea jurnalistului fata de nepasarea presei, dar si a societatii civile fata de soarta lui Florin Lesch.
In America, teroristii adevarati sunt aparati de presa si de societatea civila cand sunt victimele unor abuzuri.
Pentru ca in America s-a inteles un adevar ce nu e luat in seama in democratia pirpirie din Republica noastra de Dambovita. Si anume ca nimic pe lumea asta nu poate justifica incalcarea drepturilor legitime ale omului. Daca presa si societatea civila inchid ochii la abuzurile institutiilor de forta in numele luptei impotriva terorismului, se creeaza automat premisele pentru incalcarea statului de drept si in alte cazuri.
Florin Lesch a pledat nevinovat atat la Curtea de Apel, cat si la Curtea de Casatie si Justitie.
Nimeni din presa si din societatea civila nu s-a interesat asupra datelor de esenta ale scandalului pentru a se intreba daca nu cumva asistam la o diversiune a SRI in complicitate cu Parchetul General. O diversiune in urma careia un om nevinovat zace in puscarie si risca sa ramana acolo pentru mai mult timp.
Daca s-ar fi intere