Presedintele Grupului IMO, Iosif Pop, a subliniat necesitatea realizarii unui centru financiar la Cluj, in genul celui din orasul german Frankfurt.
“Clujul are nevoie de un mic soc de acest tip, insa Primaria Cluj-Napoca trebuie sa acorde niste facilitati, in sensul gasirii unui teren disponibil pentru amplasarea a mai multor cladiri cu cel putin zece etaje, care sa concentreze banci, companii de asigurari si de brokeraj.
Clujul este bine pozitionat din punct de vedere regional si este si un centru multifunctional: universitar, medical, poate fi si de turism, dar este nevoie sa devina, daca nu primul, cel putin al doilea centru economic al tarii”, a spus Pop. “Mediile economic, administrativ si politic trebuie sa conlucreze, este necesar ca aceasta comunicare sa fie permanentizata.
Din pacate, Ministerul Finantelor Publice si Banca Nationala a Romaniei intarzie nepermis dezvoltarea domeniului financiar prin aplicarea legislatiei pentru obligatiunile ipotecare si, pe de alta parte, pentru reglementarea pietei imobiliare, in sensul calmarii cresterii preturilor la terenuri si cladiri”, a adaugat presedintele IMO.
Primarul Emil Boc a dat asigurari ca municipalitatea face eforturi pentru a extinde intravilanul municipiului Cluj-Napoca prin adaugarea a noi terenuri necesare investitorilor. “Ne bucuram ca am reusit, dupa atatia ani, sa aducem normalitatea la Cluj. Avem aici un aeroport, un centru universitar puternic, vom avea autostrada la 15 kilometri de oras”, a spus Boc.
Administratie criticata
“Politica este strans legata de mediul de afaceri. Avem acum atatia investitori cati nu are nici un alt oras din Romania. In Cluj exista un mediu de afaceri transparent si investitori onesti, cu afaceri la vedere, nu ca in alta parte, unde nu