Procesele dintre sindicalistii mureseni, care au ca miza finala controlul asupra patrimoniului acestora din judet, in special asupra Casei Sindicatelor, continua. Disputele se dau intre liderii CNSLR "Fratia" Mures, care administreaza in prezent acest obiectiv, si cei ai CSDR, care se considera urmasii miscarii sindicale din judet.
Cele doua confederatii se judeca pe varii teme inca de acum 13 ani, iar ultimele procese aflate pe rol par a nu avea nici o legatura cu lupta pentru patrimoniu.
Si asta, deoarece procesele vizeaza doar o modificare a statutului CNSLR "Fratia", revizuirea unei hotarari mai vechi si o solicitare de inscriere a CSDR intr-o alta fila la Judecatoria Targu-Mures, dupa ce dintr-o eroare aceasta confederatie a fost inscrisa peste numarul detinut de prima structura sindicala.
"Nu au o legatura directa cu sediul, dar stim foarte bine ca acolo se vrea sa se ajunga", a declarat liderul filialei din judet a CNSLR "Fratia", Calin Orlando Cocis, referindu-se la cele trei procese a caror solutionare este amanata de o lunga perioada de timp.
El ii acuza de aceasta situatie tot pe sindicalistii din CSDR, despre care a spus ca in ultimul an nici macar nu au mai putut fi citati la sediu.
"In acest an, procedural, nu am mai putut da de ei si am fost nevoiti sa ii citam prin presa la fiecare termen de judecata", a adaugat Cocis. Potrivit acestuia, in fiecare dosar aflat pe rolul instantelor, cei din CSDR invoca diverse exceptii, printre care si cea de neconstitutionalitate, astfel ca judecarea proceselor a fost suspendata.
"Nu au cum sa porneasca un proces pentru sediu deoarece acesta este al miscarii sindicale si doar administrat de CNSLR "Fratia" Mures", a mai afirmat Calin Orlando Cocis.
El a adaugat