Societatea pe actiuni, in care se incearca a fi transformat clubul brailean de fotbal, Dacia Unirea, pare a fi cel mai bun sistem de organizare pentru cei care vor sa investeasca in fotbal. Acesta este insa doar primul pas deoarece pina pe 26 iulie trebuie facute si celelalte demersuri obligatorii legate de depunerea la federatia de specialitate a actelor pentru inscrierea in campionat a formatiei brailene sub noua denumire, Fotbal Club Braila.
Urmatorul pas va fi constituirea actiunilor ce vor fi scoase la vinzare si care pot fi vindute chiar si prin subscriptiune publica.
Consiliul de Administratie va stabili apoi, conform Manualului de licentiere, care este si o norma juridica a aquis-ului comunitar, impus de UEFA. Aici se stabilesc elementele esentiale ale procesului de licentiere. Obligatorii in schema de organizare si functionare a noii societati, FC Braila, sint urmatoarele criterii sportive: de infrastructura, de personal si administrative, juridice si financiare. Pe baza acestora se stabileste schema de organizare si functionare a clubului.
"Timpul este insa foarte scurt caci pina pe 26 iulie trebuie sa se inainteze noul act juridic din care sa rezulte infiintarea societatii pe actiuni FC Braila. Clubul Dacia Unirea, ca societate non profit, va cesiona criteriul sportiv noii societati infiintate pentru pastrarea identitatii, adica pastrarea locului in Divizia B. Actele vor fi depuse la Comisia de apel a Federatiei Romane de fotbal pentru ca echipa fanion a orasului Braila sa poata fi inscrisa in campionat cu noua denumire. FRF are la dispozitie apoi 15 zile pentru a accepta solutia, inainte de startul campionatului Diviziei B, programat pentru data de 12 august", au precizat surse din cadrul Consiliului Director.
Societatea pe actiuni, in care se incearca a fi transformat clubul brailean de fotbal, Dacia Unirea, pare a