(Foto: )
Unii afaceristi de peste hotare au simtit potentialul unor terenuri din comune invecinate municipiului Cluj-Napoca si le-au cumparat “la pachet” de la mai multe persoane, la preturi frumusele.
Apoi, au anuntat proiecte imobiliare care, insa, in viziunea asa-zisilor investitori, s-ar realiza din banii platiti in avans de clienti, si nu prin posibilitatile financiare ale societatilor pe care le conduc. Asadar, clujenii sunt invitati sa-si arunce banii in niste afaceri nesigure, deoarece diferenta de la mapa de prezentare la constructia terminata poate fi foarte mare.
ZIUA de Cluj a reperat doua cazuri de astfel de investitii: cabanele de pe malul lacului Campenesti din comuna Apahida, ce ar trebui realizate de societatea Cater Quick, condusa de iranianul Rahravan Ghassem, si ansamblul rezidential din comuna Chinteni, anuntat de societatea Terra Mare, patronata de italianul Georgio Griesi.
Cele doua societati nu-si pot duce la capat investitiile propuse fara contributiile potentialilor clienti.
ZIUA de Cluj v-a prezentat, in numarul de ieri, proiectul imobiliar al societatii Terra Mare, ce consta in 25 de blocuri (400 de apartamente) pe raza comunei Chinteni, la aproximativ 10 kilometri de Cluj. Terra Mare a scos, deja, la vanzare apartamentele, datele financiare ale societatii aratand ca ansamblul rezidential nu poate fi ridicat decat cu ajutorul avansurilor achitate de clienti.
O investitie asemanatoare cu cea a italianului Georgio Griesi, s-a preconizat, inca de anul trecut, in comuna Apahida. Este vorba despre 50 de cabane pe malul lacului Campenesti, un parc industrial, un complex comercial si o benzinarie, in care Rahravan Ghassem anuntase ca va investi 3 milioane de euro. Schema aplicata in cele doua cazuri este asemanatoare.
@N_P