Biserica Sf. Ioan din Jbeil
Una din principalele surse de venit ale Libanului il constituie turismul. Ultimele date prezentate de Ministerul Turismului din aceasta tara arata ca in primele cinci luni ale anului 2006 numarul de turisti ce au intrat in Liban se ridica la aproximativ o jumatate de milion, previziunile pentru tot anul fiind situate in jurul cifrei de 1.5 milioane.
In 2005 activitatea turistica a avut o pondere de 20% la valoarea totala a Produsului Intern Brut
In ciuda tensiunilor din acesta tara, statisticile pentru prima jumatate a anului 2006 arata o crestere a acestu sector de 23%, comparativ cu perioada similara a anului trecut.
“Speram ca numarul turistilor sa creasca exponential in perioada de vara” declara la sfarsitul lunii mai, Joe Sarkis, ministrul libanez al turismului.
Veniturile din aceasta activitatate ar fi putut genera Libanului peste 2 miliarde de doalri la nivelul anului 2006. In 2005 veniturile din turism au reprezentat peste 20% din totalul Produsului Intern Brut.
Inaintea razboiului civil ce a avut loc in anii ’70 mare parte a veniturilor bugetare ale Libanului erau aduse de activitatea turistica.
In ultimii ani investitiile in domeniul turistic au fost de ordinul miliardelor de dolari, principalii investitori fiind oameni de afaceri arabi din tarile vecine Linbanului.
In mod cinic turismul s-a relansat dupa asasinarea primului-ministru libanez, Rafik Hariri, in 2005, lucru a condus la detensionarea situatiei din Liban in special ca urmare a retragerii trupelor siriene. Biserica Sf. Ioan din Jbeil
Una din principalele surse de venit ale Libanului il constituie turismul. Ultimele date prezentate de Ministerul Turismului din aceasta tara arata ca in primele cinci luni ale anului 2006 numarul de turisti ce au intrat in Liban se ridica la aproximativ