Una dintre cele mai vechi fabrici de mezeluri din Romania - Salonta -, mai cunoscuta poate ca producatoarea celebrului Salam de Sibiu, sarbatoreste anul acesta 30 de ani de experienta. Situata in judetul Bihor, fabrica Salonta a inceput de mai multi ani si aplica in continuare strategia de aliniere la standardele europene, primul pas fiind deja realizat prin implementarea sistemului de management al calitatii ISO 9001: 2000. Printre produsele care ies zilnic pe poarta fabricii Salonta se numara mezeluri premium, din categoria crud-uscate, cu si fara mucegai, dar si salamuri fierte, afumate, uscate si carnati.
"Piata careia ne adresam este in primul rand piata interna, insa datorita faptului ca fabrica este agreata la export in Comunitatea Europeana anul acesta ne-am propus sa dezvoltam exportul in Cehia, Slovacia, Grecia, Ungaria si Moldova. Din studiile efectuate in cursul acestui an am aflat ca segmentul mezelurilor crud-uscate este in continua crestere, romanii intelegand ca acestea se preteaza consumului in orice anotimp atat datorita termenului de valabilitate extins, derivat din modul de preparare, cat si datorita continutului foarte ridicat de carne. Salonta se situeaza in primii trei producatori de mezeluri crud-uscate din Romania, conform studiilor realizate de MEMRB Retail Tracking Services. Pentru anul 2006 anticipam o crestere de 300% a cifrei de afaceri fata de anul trecut", a declarat Radu Dumitrescu, Brand Manager Salonta.
Mezelurile crud-uscate sunt obtinute printr-un proces tehnolologic complex, iar avantajul lor este ca au cel mai mare continut de carne comparativ cu orice alta categorie de mezeluri de pe piata.
Un alt punct forte sta in termenul de valabilitate indelungat, acest lucru nefiind obtinut prin adaos suplimentar de conservanti, ci este tot o consecinta a tehnologiei folosite. Procesul de fabricatie al produselor Salont