A daramat 4.000 de garaje ilegale, facand in locul lor 5.500 de locuri de parcare, a transformat maidanele din spatele blocurilor in parculete civilizate. Cu alte cuvinte, Liviu Negoita interpreteaza bine rolul pe care l-a castigat la alegerile locale din 2004. Acela de primar al Sectorului 3.
Nu vorbeste mult despre ceea ce face, se lauda doar pe la prieteni. Cei care locuiesc in Sectorul 3 al Capitalei spun ca are si cu ce. A facut parcuri, locuri de parcare, a ingradit spatiile verzi chiar si pe cele din spatele blocurilor pentru a nu mai fi distruse, a ridicat tone de gunoi de pe maidane. Si se vede. Sunt pana la urma lucruri firesti pe care orice primar de sector este obligat sa le faca, numai ca multi uita.
Dupa o plimbare prin Sectorul 3 ajungi la o singura concluzie. Se poate. Daca un primar de sector vrea sa faca ceva cu banii pe care-i are la indemana, poate sa schimbe imaginea unor zone care erau lasate la voia intamplarii.
"Am investit 360 de miliarde de lei pe an in parcuri, parcari si strazi, iar bugetul Primariei Sectorului 3 insumeaza 3.500 de miliarde de lei. Am facut 18.000 de locuri de parcare, 170 de strazi si 200 de parculete", ne-a spus Stefan Dumitrascu, arhitectul-sef al adminitratiei locale conduse de Negoita.
ALTE PRIORITATI. Intrebat de ce nu a facut acelasi lucru si pe vremea cand la sefia sectorului se afla pesedistul Eugen Plesca, iar el ocupa aceeasi functie, Dumitrascu a raspuns: "Depinde ce ti se cere.
Atunci mi s-a spus sa fac sali de sport si cartiere ANL. Si asta am facut. Liviu Negoita a avut alte prioritati, amenajarea parcurilor, a locurilor de parcare si a maidanelor care erau fieful prostituatelor, drogatilor si gastilor de cartier cu reputatie proasta", a adaugat Dumitrascu.
N-au rezistat nici baracile improvizate din care se vindeau tot felul de bauturi la colt de strada, nici chioscurile