Directorul general adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, jurist Simona Cimpoaie, a afirmat, referitor la cazul celor doua fetite de doi si, respectiv, sase ani, sechestrate in casa de propriii parinti, ca s-a avut in vedere, in solutionarea acestui caz, faptul ca locul copiilor este in familie. Potrivit sursei citate, specialistii DGASPC au actionat respectind prevederile legale in domeniu. "In asemenea cazuri, interventia noastra nu trebuie considerata ca o actiune in forta, menita sa separe copilul de familie. Dimpotriva, trebuie sa depunem toate eforturile pentru a-i ajuta pe parinti sa-si indeplineasca in mod corespunzator rolul parental, identificind impreuna solutii pentru depasirea situatiei de criza. Plasarea in regim de urgenta a copilului este o masura de protectie speciala, ce este stabilita doar in cazuri exceptionale, cind viata copilului este pusa in pericol, daca este mentinut in familie" a declarat Simona Cimpoaie.
Potrivit sursei citate, referitor la cazul celor doua surori, solutia separarii acestora de familie s-a conturat in urma informatiilor prezentate de bunicii paterni, inante de a discuta cu parintii. In urma dialogului purtat de specialistii DGASPC cu acestia, care a evidentiat dorinta lor de a fi sprijiniti, a condus la decizia asistentilor sociali de realizare a unui plan de servicii, in vederea prevenirii separarii de parinti a copilului abuzat, in acord cu Ord. 80/2004.
Dupa cum a afirmat directorul general adjunct Simona Cimpoaie, serviciile dezvoltate se refera la consilierea multidisciplinara a parintilor, pentru a realiza rolul parental, utilizind metode care exclud orice forma de abuz asupra copilului. De asemenea, consilierea este indreptata catre reconsiderarea atitudinii mamei si a tatalui fata de educatia copiilor, in acord cu particularitatile de virsta ale acest