italian şi să respectăm postul de vineri cu o reţetă ideală pentru o zi toridă de vară!Vinete umplute cu ciuperciPentru 4 porţiiIngrediente: 4 vinete potrivite, 250 g ciuperci, 1-2 căţei de italian şi să respectăm postul de vineri cu o reţetă ideală pentru o zi toridă de vară!
Vinete umplute cu ciuperci
Pentru 4 porţii
Ingrediente: 4 vinete potrivite, 250 g ciuperci, 1-2 căţei de usturoi, verdeaţă tocată mărunt, sare, piper, 1 lingură făină, puţin bulion de roşii, 1 ceapă, ulei, 200 g orez
Mod de preparare: Se taie vinetele în două pe lungime şi se scobesc cu grijă de miez. Ciupercile spălate şi tăiate mărunt se înăbuşă în ulei, împreună cu miezul vinetelor; se adaugă şi usturoiul zdrobit. Când zeama a scăzut, se ia vasul de pe foc, se condimentează cu sare şi piper după gust, se adaugă verdeaţa şi se amestecă totul bine. Cu această compoziţie se umplu jumătăţile de vinete, care au fost opărite şi scurse. Se prăjesc puţin în ulei şi se aşază cu partea bombată în jos într-un vas de Jena. Din făină şi puţin ulei se pregăteşte un sos care se stinge cu bulion de roşii desfăcut cu apă. Se toarnă sosul peste vinete şi se dau la cuptor 15 minute. Se pot servi şi calde, şi reci, cu garnitură de orez fiert.
ştiaţi că?
Vânăta nu s-a bucurat de la bun început de prea multă apreciere. În trecut, medicii şi botaniştii au botezat-o chiar "Mărul Sodomei", deoarece erau convinşi că această legumă dolofană induce pacienţilor stări febrile şi crize de epilepsie. De aici, şi numele iniţial de solanum insanum, adică "dăunătoare sănătăţii" şi care duce la nebunie.