Dosarul fostului director al societatii Drumuri si Poduri Craiova, Petre Ciobotea, condamnat deja la 10 ani de inchisoare pentru luare de mita si trafic de influenta, va fi rejudecat de Tribunalul Dolj. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis ieri toate recursurile formulate de partile implicate in acest dosar, dispunand atat casarea deciziei penale, cat si a sentintei penale, urmand ca Ciobotea sa fie cercetat in libertate.
"Judecatorii instantei supreme au dispus ieri revocarea mandatului de arestare preventiva a lui Petre Ciobotea, urmand ca acesta sa fie cercetat in libertate", ne-a declarat purtatorul de cuvant al Inaltei Curti, judecatorul Madalina Buta, precizand ca decizia a fost luata in urma admiterii tuturor recursurilor formulate de partile din dosar.
"Recursurile au fost formulate atat de procurorii anticoruptie, cat si de procurorii Parchetului General, denuntator, de partile civile si de Petre Ciobotea", ne-a informat judecatorul precizand ca magistratii au dispus casarea ultimei sentinte date de Curtea de Apel Craiova si a dispus trimiterea dosarului spre rejudecare la instanta de fond.
Fostul director general al Directiei Drumuri si Poduri Craiova a fost condamnat de instantele inferioare la zece ani de inchisoare.
Spaga de un miliard de lei
Potrivit rechizitoriului, in perioada aprilie - decembrie 2003, Petre Ciobotea ar fi pretins si primit, folosindu-si calitatea de director general al Directiei Drumuri si Poduri Craiova, bani si bunuri de la Teodor Moga, in schimbul promisiunii ca va influenta persoane cu functii de conducere si decizie din cadrul unor societati comerciale cu capital privat. Concret, Ciobotea l-a lasat pe Moga sa creada ca, in schimbul unui miliard de lei, ii va determina pe acestia sa incheie si deruleze contracte de furnizare de materiale de constructii cu una din s