asupra riscului crescut de a contracta "boli de piscină". Apa caldă şi stătută ajută dezvoltarea bacteriilor, care atacă pielea sensibilă şi macerată. Stafilococii se transmit foarte uşor, asupra riscului crescut de a contracta "boli de piscină". Apa caldă şi stătută ajută dezvoltarea bacteriilor, care atacă pielea sensibilă şi macerată. Stafilococii se transmit foarte uşor, producând furuncule. Micozele se iau din zonele cu apă mică, încălzită de soare. Din apa de ştrand se mai poate lua piocianic, candida sau pot apărea otite sau conjunctivite de piscină. O cantitate mare de clor în apă decolorează părul. Mersul pe lângă piscină vă poate pricopsi cu veruci în talpă, nişte negi dureroşi care trebuie cauterizaţi. Nu vă lăsaţi păcăliţi de mirosul înţepător de clor. Nu este semn de curăţenie, ci de mizerie. Este combinaţia între clorul liber şi substanţele organice lăsate de înotători şi înseamnă că apa trebuie schimbată. Ca să nu apară astfel de infecţii, fiecare om trebuie să aibă la dispoziţie un minim de 4,5 mc de apă, iar recircularea să se facă cu 2 mc/h, ceea ce nu se întâmplă. Clorinarea trebuie făcută constant, ca apa să aibă o calitate aproape bună de băut şi analizele microbiologice să nu depăşească limita de siguranţă. Legea mai adaugă măsuri de genul şanţurilor cu apă clorinată pe marginea bazinelor, recircularea totală a apei în 24 de ore sau sisteme de încălzire. Nici acestea nu sunt respectate.
Într-o zi mai plină, un bazin "oferă" nu mai mult de 1 mc de apă unui înotător, şanţurile clorinate fie nu există, fie sunt uscate, iar dezinfecţia se face, de multe ori, după ureche.
"Sfatul medicului" nu e respectat in teren
Dr. Mihaela Leventer, preşedinte al Societăţii Române de Medicină Estetică, ne-a explicat care sunt standardele medicale ce asigură un bazin curat :
Clorinarea trebuie repetată săptămânal, astfel încât cal